ECUADOR

Ecuador, de op één na laatste stop van onze trip: kleurrijke steden bezoeken, vulkanen beklimmen en met een bootje de jungle in!

Hieronder onze route door Ecuador:

A) Guayaquil
B) Baños
C) Tena (amazone)
D) Quito
E) Nationaal Park ‘Cotopaxi’

ENJOY!

Guayaquil

We beginnen onze reis door Ecuador met een korte stop in de grootste stad van het land: Guayaquil. Een kleurrijke stad aan de rivier Guayas.

Baños

Baños, een klein stadje dat omringd wordt door groene bergen, watervallen en vulkanen. Baños zelf ligt een beetje in een dal dus als je het iets hoger op zoekt heb je de mooiste uitzichten. Bijvoorbeeld bij het bekende Casa del árbol: een boomhuisje met een schommel, ook wel ‘The swing at the end of the world’ genoemd.

Tena – Amazoneregenwoud

Vanuit Baños ben je met een paar uurtjes in Tena, een van de uitvalsbasissen in Ecuador voor het Amazoneregenwoud. Met een boot en een lokale gids trokken we de jungle in, waar we onder andere onze eigen ‘Nutella’ maakten 😉

Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador en tevens de hoogste hoofdstad ter wereld op zo’n 2850 meter. Quito is omringd door vulkanen dus is deze stad de perfecte uitvalsbasis voor een dergelijke excursie. Zo’n 60 kilometer ten Zuiden van Quito vind je de Cotopaxi vulkaan, één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Ook vind je in Quito de enige échte ‘evenaar’ 😉

De Cotopaxi

De evenaar

198 Comments

Comments are closed.