ARGENTINIË #2

Argentinië-post número dos! Vanuit Buenos Aires hebben we weer ons favoriete reismiddel (…) genomen: de nachtbus! Na een lange rit kwamen we dan eindelijk vroeg in de ochtend aan in Puerto Iguazú. Dat we naar Puerto Iguazu zijn gereisd heeft eigenlijk maar een reden: de Iguazu Falls!

De volgende stop in Argentinië zou Salta zijn, helemaal aan de andere kant van Argentinië ten opzichte van Puerto Iguazu. Aangezien een bus een soort van ‘onmogelijk’ zou zijn besloten we om via Paraguay te reizen en een aantal dagen in de hoofdstad, Asunción, te vertoeven. Volg je het nog? If not, hieronder de route 😉

A) Buenos Aires
B) Puerto Iguazú
C) Asunción (Paraguay) → Pictures
D) Salta

Route - ZA

Iguazu Falls

De Iguazu Falls vormen de grootste verzameling van watervallen in Zuid-Amerika. Of het ook de grootste ter wereld is daar verschillen de meningen nog over i.v.m. de Victoria Falls in Afrika. Hoe dan ook, deze verzameling is immens en strekt zich uit over zowel Argentinië (80%) als Brazilië (20%); voor ons ook meteen een goeie reden om even voet aan land te zetten in Brazilië 😉 In totaal vind je hier zo’n 270 tot 300 watervallen.

Iguazu Falls – Braziliaanse kant

Vanuit Puerto Iguazú is het een korte busreis naar de Braziliaanse kant van de Iguazu Falls. In Argentinië bevind je je letterlijk ‘tussen de watervallen’ en in Brazilië draait het meer om het totaalplaatje. Je hebt aan beide kanten dus een compleet andere beleving.

Salta

Ze zeggen dat Salta de nog meeste spaanse stad is, who knows maar mooi is het er in ieder geval wel 😉 Ook in deze Argentijnse stad vind je weer veel mooie koloniale gebouwen en pleinen; weer een lust voor het oog dus! Ook de omringende dorpjes zijn een bezoekje waard en dit hebben we dan ook gedaan d.m.v. een dagtour. Tijdens deze tocht hebben we de dorpjes Tilcara, Humahuaca, Purmamarca en Maimara bezocht.

Salta – omgeving

Tilcara, Humahuaca, Purmamarca en Maimara.

120 Comments

Comments are closed.