CHILI #2

En we zijn weer terug in Chili en dit keer in San Pedro de Atacama!

San Pedro de Atacama is een slaperig dorpje in de droogste woestijn ter wereld: de Atacama woestijn. Het dorpje zelf is volledig ingericht op het toerisme in en rondom de Atacama woestijn. Zo zijn er tientallen activiteiten die je als ‘toerist’ in San Pedro de Atacama kunt ondernemen. Niet zo gek ook als je ziet hoe mooi en bijzonder de omgeving hier is. Het ene moment sta je nog met je muts en handschoenen aan bij een bevroren meer, en een uur later sta je in de hitte boven op een zandduin.

DAY 1: Valle de la Luna

Valle de la Luna, de naam zegt het al: een gebied wat nog het meest doet denken aan een maanlandschap. Uitgestrekte zandvlaktes en rondformaties zorgen ervoor dat je je voor even op de maan waant 😉 Het is dan ook niet zo gek dat NASA juist hier een testversie van hun ‘ROVER’ heeft uitgeprobeerd voordat ze deze naar Mars hebben gestuurd; cool!

DAY 2: Piedras Rojas

Hoofdactiviteit van dag 2: de Piedras Rojas. Je kunt al vrij snel zien waar deze naam vandaan komt als je door de foto’s gaat; een verzameling rode stenen ontstaan uit een combinatie van lava en as, they say..

Dag 3: Los Géiseres del Tatio

El Tatio, een groot geiserveld in het Andesgebergte, 4200m boven zeeniveau, met maar liefst meer dan 80 actieve geisers. Dit gebied is dan ook het op twee na grootste geiserveld ter wereld.


Breakfast with a view

293 Comments

Comments are closed.