BOLIVIA

Naast Salar de Uyuni is er in Bolivia natuurlijk nog veel meer te zien; we zijn na de 3-daagse Salar de Uyuni tour dan ook nog 3 weken door Bolivia getrokken.

Hieronder onze route door Bolivia.

ENJOY!

Bolivia

Potosí

Ooit was Potosí (rond 1672) een van de grootste en rijkste steden ter wereld met dank aan de zilverwinning die hier plaatsvond. Inmiddels is dit allang niet meer het geval; de mijnen raakten uitgeput en dit zorgde voor het verval van de stad. Aangezien er naast de mijnbouw geen industrie in Potosí is, is Potosí vrijwel afhankelijk van het toerisme. Een schaars contrast met wat de stad eens was.

Wel is het er dankzij de vele mooie gebouwen en kerken nog ontzettend mooi en tevens claimt Potosí de titel van ‘hoogste’ stad ter wereld; Potosí ligt op 4090m boven het zeeniveau. Al met al een bezoekje waard dus.

Sucre

Sucre is de (mooie) hoofdstad van Bolivia en wordt ook wel Ciudad Blanca genoemd omdat veel gebouwen hier zo smetteloos wit zijn. Veel rijke zilverbaronnen uit het eerder genoemde Potosí kwamen hier in de succesjaren hun paleizen bouwen; de stad doet dan ook nog altijd rijk en welvarend aan. Met het verval van de industrie in Potosí nam ook het belang van Sucre af; ook al is Sucre nog steeds de wettelijke hoofdstad van Bolivia, de regering heeft zich sinds de val van Potosí in La Paz gevestigd.

Parque Cretácico

In 1994 werden er, op het grondgebied van een cementfabriek, sporen ontdekt van.. dinosauriërs.

Dino’s? Say no more! Daar moesten we natuurlijk een kijkje gaan nemen 😛

Cochabamba

Cochabamba is met 800.000 inwoners de derde stad van Bolivia. Naast de ‘Cristo de la Concordia’, het grootste Christusbeeld ter wereld, is er weinig te doen in Cochabamba. Geen must dus, maar prima als tussenstop om de lange reis van Sucre naar La Paz te onderbreken.

La Paz

La Paz, de officieuze hoofdstad van Bolivia, is een super drukke en chaotische stad waar je volledig wordt ondergedompeld in de kleuren en geuren van de Boliviaanse cultuur. Je kunt dagenlang met je camera door deze stad lopen, er is zoveel te zien! De ligging van La Paz zorgt eveneens voor mooie plaatjes; de stad ligt in een dal en wordt omringt door bergen. Een erg fotogenieke stad dus, La Paz!

Copacabana

Copacabana, een welkome oase van rust na de chaos van La Paz 😉 Copacabana ligt aan de Boliviaanse kant van het welbekende Titicacameer, het hoogste ‘bevaarbare’ meer ter wereld, en is werkelijk een paradijs. Het stadje zelf is niet erg noemenswaardig maar er zijn een aantal bijzondere hotels in Copacabana die er voor zorgen dat je voor altijd in Copacabana wilt blijven (lees: hottubs onder de sterrenhemel).  

Isla del Sol

Vanuit Copacabana is het slechts een kort tochtje met de boot naar het mooie Isla del Sol; een eilandje in het midden van het Titicacameer.

103 Comments

Comments are closed.