NIEUW-ZEELAND #2

Tijd voor de tweede reeks foto’s van Nieuw-Zeeland; ditmaal van het Noordereiland.

Op 20 mei namen we de boot vanaf het Zuidereiland naar het Noordereiland. We zaten op de laatste boot die zou gaan dat weekend i.v.m. met het stormachtige weer; de boottocht was dus alles behalve prettig 😉 Eenmaal aangekomen in Wellington, tevens de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, besloten we de eerste twee dagen hier door te brengen om daarna weer wat KM’s te gaan maken.
(Uiteindelijk hebben we 6000 KM’s afgelegd in Nieuw-Zeeland)

In totaal hadden we zo’n drie weken de tijd om het Noordereiland te verkennen aangezien onze vlucht naar Chili op 12 juni stond gepland.

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland staat in het teken van (actieve) vulkanen, geisers, warmwaterbronnen en natuurlijk de famous glowworms bekend van BBC’s documentaire ‘Planet Earth’. Vooral naar dat laatste keken we heel erg uit 😉

De volledige route, en natuurlijke alle foto’s, vind je hieronder.

ENJOY!

Highlights: Mount Taranaki, Waitomo Caves / Glowworms, Waiotapu / Taupo Volcanic Zone, Polynesian Spa en de Cathedral Cove.

NZ - Noord

Dag 17-18

Wellington

Dag 19-21

Putangirua Pinnacles > Mount Taranaki

Voor alle ‘Lord of the Rings fans’: de Putangirua Pinnacles zijn gebruikt als filmlocatie voor de Lord of the Rings film ‘The Return of the King’.

Mount Taranaki

Mount Taranaki is een 2518 meter hoge slapende vulkaan met aan de voet een klein visitor centre waar je als kampeerder gratis met je camper mag overnachten; hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Met een beetje mazzel tref je een heldere dag en zie je de witte top van Mount Taranaki vanuit je camper; dit was gelukkig het geval. Vanaf onze kampeerplek gingen er verscheidene wandelpaden richting de berg; een perfect begin van de dag 😉


Dag 22-23

Waitomo Caves > Huka Falls

Glowworms, wie kent ze niet? Voor wie ze niet kent.. het zijn kleine wormpjes die de eigenschap hebben zelf licht te produceren. In Waitomo heb je een aantal indrukwekkende ondergrondse rotsformaties waar deze beestjes zich hebben gevestigd. We besloten een tour te doen waarbij je eerst de cave verkent met een boot (zie foto hieronder) en daarna te voet verder gaat. Onze keus viel op de ‘Spellbound Glowworm & Cave tour’. Deze specifieke cave is destijds ook door de BBC gekozen voor hun documentaire ‘Planet Earth’ met Sir David Attenborough (held).

Netflix: Planet Earth ‘The Complete Collection > Seizoen 1, aflevering 4 ‘Caves’.

Wietze zat klaar met de camera, maar helaas is het eigenlijk onmogelijk om foto’s te maken van deze creatures; het is letterlijk ‘nacht’ in deze grotten (de foto’s hieronder zijn dan ook niet van onszelf). Dit betekent dat je geen foto’s kunt maken, maar tegelijkertijd betekent dit dat je de glowworms extra goed kunt zien. En of je ze kunt zien.. zo bijzonder!

Het was serieus zo zo indrukwekkend; je vaart door een ondergrondse grot waarbij de glowworms je van licht voorzien en dit is echt magisch. Meestal zijn de foto’s die je op Google vindt dik ‘aangezet’, maar in dit geval was het gewoon precies hoe je wilde dat het was; again, magisch!

Huka Falls

De Huka Falls, een indrukwekkende ‘natuurlijke’ attractie; de stroming is hier zo snel er 220,000 liter water per seconde verplaatst wordt. Dit betekent dat deze waterval een Olympisch zwembad binnen 11 seconden kan vullen.


Dag 24-26

Craters of the Moon / Taupo Vulcanic Zone

Dag 27-28

Waiotapu / Taupo Volcanic Zone > Rotorua > Polynesian Spa

Rotorua + Polynesian Spa

Rotorua is vanwege vulkanische activiteit een heel toeristisch stadje. Ook vind je hier de ‘Polynesian Spa’; mensen van over de hele wereld komen naar hier voor de ‘geneeskrachtige’ werking van de warmwaterbronnen. De temperatuur van deze baden ligt tussen de 36 en 42; HEERLIJK!

Dag 29

Hobbiton Movie Set

Dag 30-31

Cathedral Cove > Hahei Beach > Coromandel

Dag 32-34

Orewa > Bay of Islands > Far North: Cape Reinga + Ninety Mile Beach > Orewa

Dag 35-39

Auckland

173 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *